SBIRK - INFOQuilt: Limbo, 2010

Efter min mors død kom dette billede til mig:

Vi fødes ind i denne verden (skibet der kommer ind fra venstre),  og vores sjæl går på opdagelse (ørnen der flyver ud fra skibets side).

Når vi dør, flyver ørnen (sjælen) tilbage til sit skib (kroppen) og forenes.

De store kontraster (sort/hvid, liv/død), er en del af livets mysterium:

Der findes ikke lys uden mørke!

Quilten er dekoreret med en række perlemors-hængere. Dem gav mor mig kort før sin død, og jeg vidste med det samme at de skulle bruges i en quilt en dag.

 


INFORMATION, CV, UDSTILLINGER M.M.

Beskæftigelse
Uddannelse
Udstillinger

______

I mit arbejdsliv har jeg beskæftiget mig med lidt af hvert. Ved siden af det rent faglige man oplæres i på en arbejdsplads, får man også en skjult viden:
Man lærer noget om samarbejde og fleksibilitet, selvstændighed, ansvar og seriøsitet, medmenneskelig forståelse, at kunne forstå en opgave og at kunne udføre den, vigtigheden af stabilitet og kunsten at passe et arbejde.

Jeg går i livets skole, og søger med nysgerrighed ny viden i ønsket om at udvide min horisont. I dag kalder man det så fint for livslang læring, men er det ikke hvad vi alle er: i lære hele livet?
Jeg har gennem tiden udstillet mine quilts i forskellige sammenhænge, og holdt foredrag om deres tilblivelse/ farvelæren.

I juni 2017 fik jeg konstateret Myelomatose, en knoglemarvskræft. Det kostede et par års hårdt arbejde med at komme på benene igen. Jeg lever med sygdommen som desværre er kronisk, men jeg glædes over mine gode dage. Heldigvis er jeg forsynet med et lyst sind og en kærlig mand. Det hjælper mig godt på vejen. Nu er jeg heldigvis gået på folkepension, så arbejdslivet plager mig ikke mere :-) og jeg kan koncentrere mig om glæderne i livet.

 Endnu en gang udbrud af Myelomatosen. Lortesygdom. Første kemokur startet januar 2020. Jeg satser med hele min krop på at komme hel igennem endnu en gang. Forsøger at huske de positive ting i livet. Og glædes over at de hele tiden bliver dygtigere....

 

Jeg plejer at sige at jeg er Dansker med stort D:
Mor kom fra Falster, far var fra Vestjylland.
De mødte hinanden på Grønland, men bosatte sig ved Roskilde Fjord med åen som nærmeste nabo og med højt til himlen. 

Min kære far sov stille ind i sin bolig på Kastanjehaven i Jyllinge natten til den 13. marts 2015. Han var et kreativt menneske med et stort hjerte, især for de småfolk der fandt vej forbi. Og så havde han et stort hjerte for det grønne. Han samlede ligefrem på grønne farver og former. Jeg vil altid huske far for at have givet os den gave det er, at se en paradisets have vokse op og tage form.

Far i sin elskede have

Min kære mor døde 28. oktober 2009, men lever videre i os alle. Hun elskede sin familie, og øste til højre og venstre af sin store viden på mange områder. Mor var i besiddelse af et ukueligt mod på livet. Også hun er elsket og savnet.

x

Mit barndomshjem var åbent for mennesker fra hele verden, reolerne var fyldt med bøger og på væggene hang malerier og tegninger af kendte såvel som ukendte kunstnere.
Jeg selv har boet i Århus siden 1992 efter en omrejsende tilværelse fra Åbenrå over København til Skagen.

Mine 3 døtre har indtil videre beriget mig med 8 børnebørn. Hver især er som et lille mirakel (se Galleri - babyquilts).

Gennem tiden har jeg udstillet mine quilts i forskellige sammenhænge (se Info - udstillinger).

______

Min mand som leverer mange af mine fotografier, har lavet en fin hjemmeside for jernbane-, letbane- og sporvognsinteresserede: www.bricksite.com/henrik

En af mine døtre med mand og 4 børn, har lavet denne side om strik og hvad deraf følger: www.paapinden.dk

En anden: www.lajlabogholder.dk bor dette herlige sted: http://toustrupmark.dk med mand og 3 dejlige børn. Og på grund af deres helt særlige yngste datter har de været med til at starte denne forening: www.svært.dk